Taizéviering 19 maart 2023

Taizé aan de Lek 2023 03 19

 

 

Op zondag 19 maart a.s. wordt er in Culemborg een Taizé-viering gehouden met als thema ‘Op weg naar Pasen’. Met meditatieve zang, muziek, korte lezingen, stilte en gebed staan wij stil bij de wijze waarop wij kunnen “bidden en onder mensen het goede doen”, zoals theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer christenen opriep tijdens zijn gevangenschap in de Tweede Wereldoorlog.

 

De Werkgroep Taizé aan de Lek organiseert tweemaandelijks een viering in de Nederlands Gereformeerde Kerk (voorm. Synagoge) aan de Jodenkerkstraat te Culemborg. Als leidraad bij de vieringen wordt de jaarbrief van de Gemeenschap van Taizé in Frankrijk gevolgd, waarbij voor 2023 ‘innerlijk leven en solidariteit’ centraal staan.

De oecumenische broedergemeenschap Taizé werd in 1940 gesticht in het gelijknamige Franse plaatsje door de destijds 25-jarige Frère Roger. Jaarlijks komen in Taizé duizenden mensen – vooral jongeren – vanuit de hele wereld bijeen voor ontmoeting en bezinning middels gebed, het lezen van Bijbelteksten en meditatieve zang en stilte. Ook in Nederland worden door het jaar heen in diverse plaatsen Taizé-vieringen georganiseerd.

 

De viering op 19 maart begint om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met koffie en thee. U bent van harte welkom!