Concert Oekraïne

Benefietconcert Oekraine poster klein

CULEMBORG MAAKT MUZIEK VOOR OEKRAÏNE

Benefietconcert door Culemborgse professionals voor kinderen in de oorlog.

Tweede Paasdag 18 april 2022
17:00 uur
St. Barbarakerk
Markt
Culemborg

 

Professionele musici uit Culemborg zetten zich in voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Op maandag 18 april 2022 komen zij samen in de St. Barbarakerk in Culemborg om muziek te maken.

Om 16:30 uur begint het carillon te spelen, dan gaan ook de deuren van de kerk open. Er is een zitplaats voor 500 bezoekers. Toegang is gratis.

Met dit optreden vragen gerenommeerde musici de bezoekers van het concert om geld te doneren voor slachtofferhulp. De opbrengst van dit benefietconcert wordt geschonken aan de actie HELP DE KINDEREN UIT OEKRAÏNE van Unicef.

Russische pianist Slava Poprugin, gitarist Izhar Elias, bariton Bas Kuijlenburg met pianist Mirsa Adami, en klavecinist Pieter Dirksen voeren een gevarieerd programma uit, met in ieder geval muziek van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov en de Russische componiste Galina Ustvolskaja. Capella Culemborg zingt onder leiding van Leenke de Lege naast het Oekraïens volkslied een compositie van de Russische componist Aleksandr Kastalski. Beiaardier Dick van Dijk bespeelt voorafgaand het carillon van de Vierkante Toren met muziek uit de Oekraïne.
Na afloop van het concert wordt gecollecteerd. Het publiek wordt gevraagd ruimhartig te schenken, zodat zoveel mogelijk kinderen in de Oekraïne geholpen kunnen worden.
Dit concert wordt – na overleg met de gemeente Culemborg en de Raad van Kerken – georganiseerd door Rooms-Katholiek Culemborg.
Donaties kunnen worden overgemaakt naar
NL 53 RABO 0175 8669 88 t.n.v Stichting Instandhouding … onder vermelding van Gift Oekraïne.
Het ingezamelde bedrag wordt volledig overgeboekt naar Unicef. Dit concert kan mede worden georganiseerd dankzij de speciale steun van het Cultuurfonds Culemborg.
————————————————————————————————————————————-
Nadere informatie:
Organisatie Benefietconcert :
anthony@zielhorst.org
06-53611937